Home´

Vill du träffa Cirkus Madigan

 

Cirkus Madigan
Peer Jackson/Manuela Scholl
Djupadalsvägen 2
27595 Sjöbo
Sverige
Tel: +46 (0) 415 411 20
mobil: +46 (0) 705-36 23 36

 

Mejla till:

Cirkus Madigan

 

 

- Cirkus Madigans projekt -

Pedagogiskt cirkusprojekt på väg genom Sverige med mottot

"Eleven i fokus"

Vi samarbetar med skolor, barnomsorgen där vi skräddarsyr föreställningar för barnen och där barnen själva gör hela föreställningen med hjälp av pedagogiskt utbildad personal som tränat dem innan. Vi som arbetar med detta är alla professionella cirkusartister sedan flera generationer tillbaka.

Barnen får på ett pedagogiskt sätt lära sig t ex jonglering, akrobatik, uppträda med rockringar, clowneri, lindans, showdans, luftakrobatik. Efter några dagars träning utmynnar detta till en föreställning där barnen själva med hjälp av sina cirkuspedagoger utför hela föreställningen. Publiken blir naturligtvis barnens föräldrar/syskon mm.

Skolbarnen har inte bara trevligt under projektets gång, utan får med denna träning lära sig disciplin, samarbete i grupper, respektera varandra, genom att t ex sexåringar och tolvåringar får utföra ett gemensamt cirkusnummer. Vi vill att barnen som tränas av oss ska känna sig stolta och skapa en "Vi-känsla" som bygger på ömsesidighet. Det innebär att.

  • Barn och ungdomar ska känna att de kan leva sig in i andra och omvärlden. De ska få möjlighet att utveckla empati och ha en förståelse för samarbete med andra.

  • Barn och ungdomar ska känna om de anstränger sig att de kan och vill får möjlighet att utveckla självdisciplin.

  • Barn och ungdomar ska känna att de duger och få möjlighet att utveckla sin egen inre motor för personlig genomslagskraft.

Dessutom kommer barnen att träna sina språkkunskaper, eftersom våra cirkuspedagoger talar engelska, tyska, polska osv.

Vi anser att man med vårt cirkusprojekt i allra högsta grad motverkar mobbning och att det är bra för ett barns personliga utveckling.

Låter detta som något för dig eller din skola?

Tveka då inte utan ring 0705-36 23 36 för aktuell info.

Vi har samarbetat med bl. a Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och Göteborgs 21 stadsdelsförvaltningar.